5 exemple de amfibieni

Brotacelul Verde (Hyla cinerea) sont ochii Aurii, lungimea CORPULUI de 3-6 cm si Traieste in Sud-estul SUA. Traieste doar pe sol si are corpul foarte MIC de 1-2 cm. Brotacelul cu Ochi rosii (Agalychnis callidryas) sont coloritul Verde strident si ochii bulbucati rosii. Broasca raioasa arboricola a lui Boulenger (Pedostibes hosii) este o espèce DIN Sud-estul asiei Care are corpul destul de Mare de 5-10 cm. broasca de papuris pictata (Hyperolius marmoratus) Traieste in estul si Sud-estul africii si are lungimea CORPULUI de 2,5-3,5 cm. broasca sapatoare Mexicana (Rhinophrynus dorsalis) este o espèce care apare DIN Sudul sua pana in America Centrala, si are corpul Negru cu Pete rosii, iar PE série o Dunga Lunga si rosiatica. EI au constituit adevărate forme de trecere de la crosopterigieni la amfibieni. Broasca râioasă depune chiar şi 6000 de ouă, adunate Într-un cordon gelatinos Lung de pana la 4 m. este o espèce prédominant Terestra, doar in perioada de reproduction se imperecheaza in APA.

Sont corpul robuste si membrele groase, degetele prevazute cu discuri adezive mari. Broasca-Fantoma (Heleophryne purcelli) Traieste in Sudul Africii si are lungimea CORPULUI de 3-6 cm. Broasca zburatoare (Rhacophorus nigropalmatus) Traieste in Sud-estul Africii si are corpul Lung de 7-10 cm. DIN cadrul broastelor (indiferent daca sunt sau nu raioase) vom exemplifica cateva specii soins sunt cele mai cunoscute si Comune en arealul in care traiesc. Broasca-greiere (Acris crepitans) sont corpul MIC, poumon de 1-4 cm si apare dans regiunile ESTICE si Sudice ALE SUA. Inima este alcătuită DIN trei camere: Doi atrii și un ventricul. In sezonul rece STA ascunsa PE Sub Pietre, Busteni si vegetatia de PE sol aflata in Stare de putrefactie. Numai 20% DIN broaştele râioasc ajung la vârsta de 5 Ani. Broasca de Padure (Rana sylvatica) apare in Canada si estul SUA si are lungimea CORPULUI de 3,5-8 cm. Sont membrele postoare destul de subtiri, Cu degete prevazute cu membrane interdigitale. Desi seamana cu broasca-Sageata veninoasa nu este Toxica ca aceasta. Broasca sfintei cruci (Notaden bennetti) ISI sont numele de la desenul in forma de Cruce alcatuit de pustulele intunecate de PE Spate.

Primul ordin cuprinde specii ca tritonul obișnuit, Salamandra cu Pete etc. Broasca Rosie de Munte (Rana temporaria) prezinta pe Corp numeroase Pete Negre de MarimiKasahara diferite si are lungimea CORPULUI de 5-10 cm. broscuta cu Cap scurt (breviceps adspersus) este o espèce DIN Africa de sud-est Care are corpul masiv cu lungimea de 3-6 cm. Broasca-Bou africană mănâncă aproape de la lisse poate înghiți, inclusiv șerpi veninoși, miriapode uriașe, scorpioni și chiar Alte broaște-bou. Mantella Verde (Mantella viridis) este o espèce foarte mica, are lungimea CORPULUI de 2-3 cm si Traieste in nordul si estul malcarului. Femela depune doar 4-6 OUA in scorburile ce sunt umplute cu APA, in sezonul ploios.